Da li su mi potrebne lutrije za vjenčanje?

Da li su mi potrebne lutrije za vjenčanje?
Da li su mi potrebne lutrije za vjenčanje?
Anonim

Na glavnom prazniku mladenaca zabava treba da bude ne samo za njih, već i za goste. To će biti glavna garancija dobre organizacije proslave. Ali teško je ugoditi svima u isto vrijeme: na kraju krajeva, za neke je šik vjenčanje uspješna muzika, takmičenja i plesovi, za druge je to bogata gozba, a za druge je to nestandardna organizacija, prilika za zabavu i samo prošetaj.

Svadbene lutrije
Svadbene lutrije

Ne znaju svi, ali dovoljno je lako osigurati da svi odu s vjenčanja sretni. Da biste to učinili, potrebno je organizirati mogućnost primanja poklona za svakog od gostiju.

Da takvi pokloni ne izgledaju kao podmićivanje pojedinaca, organiziranje lutrije za vjenčanje bi bila odlična opcija. Nemojte misliti da si to ne mogu priuštiti svi mladi: niko ne kaže da se na listu poklona uvrsti auto, LCD TV, navigator ili toster. Mislite li da je nemoguće ugoditi gostima bez skupih poklona? Vjerujte mi, sve je stvarno. Samo što se odabiru poklona mora pristupiti sa svom ozbiljnošću na koju ste sposobni, jer ovo je još uvijek šaljiva svadbena lutrija.

Dakle, glavna nagrada može biti duda za bebe, šargarepa ili sterilne rukavice. Ostali pokloni se ne razlikuju mnogo od džekpota -za ove namjene pristaju štipaljke, čokoladica, obična plastična vrećica, svijeća, štapići za brojanje, pakovanje instant kafe ili vrećice čaja, pakovanje bibera ili lovorovog lista. Ova lista je neograničena: možete kupiti šta god želite u supermarketu ili na pijaci.

Šala svadbena lutrija
Šala svadbena lutrija

Kao što praksa pokazuje, pijani gosti oduševljeni su porodičnim gaćama veličine 56, toalet papirom i ružem za usne, poklonjene najuglednijem muškarcu na prazniku, nisu ništa lošiji.

Naravno, ako želite da organizacija lutrije za vjenčanje prođe bez nedostataka, a pokloni su uručeni šaljivim katrenima na temu, onda je bolje da ovo povjerite zdravičaru.

Svadbena lutrija za goste
Svadbena lutrija za goste

Ova osoba će moći odabrati pravo vrijeme za takvu zabavu. Gosti bi već trebali biti dovoljno veseli, ali ne još previše pijani, da raščlane riječi pjesama i procijene ozbiljnost poklona.

Svadbene lutrije se organiziraju prilično jednostavno: voditelj najavljuje izvlačenje vrijednih nagrada mladenaca. Poseban naglasak stavljen je na njihovu vrijednost, što izaziva interesovanje gostiju. Zatim zdravica dijeli ili prodaje brojeve svakom od gostiju. Kako bi se izbjeglo namještanje rezultata i pojava nezadovoljstva, bolje je da svi sudionici izvuku loto kupone za vjenčanje iz neke vrste kontejnera: odgovarat će šešir, neprozirna kutija ili čak gumena čizma. Takva podjela se može izvršiti kako na samom početku praznika, tako i neposredno prije izvlačenja.

Ako je vjenčanjemali, a na njemu nema više od 50 ljudi, onda se pokloni mogu pokloniti svima. Ali na velikim proslavama, gdje možete izbrojati nekoliko stotina pozvanih, bolje je podijeliti kupone samo pobjednicima takmičenja ili kao utješnu nagradu za 2. mjesto. Takva svadbena lutrija za goste održava se usred proslave, neće nikoga umoriti, već će moći samo zabaviti goste. Bolje je crtati poklone nakon serviranja toplog jela, tako da nikome neće smetati. Gosti mogu jesti, ili mogu pratiti šta se dešava - sve se radi nježno i nenametljivo.

Preporučuje se: