Domačka večer: takmičenja za mladenku i ne samo

Domačka večer: takmičenja za mladenku i ne samo
Domačka večer: takmičenja za mladenku i ne samo
Anonim

Skoro širom sveta postoji zanimljiva i prijatna tradicija - mlada je pre venčanja obavezna da sa najboljim drugaricama ode na devojačko veče. Takvu djevojačku večer po pravilu organizuje njena najbolja drugarica.

takmičenja za momačko veče
takmičenja za momačko veče

Da bi sve proteklo kako treba, događaj se prvo mora isplanirati. Na primjer, vrijedi unaprijed pripremiti cool takmičenja za djevojačko veče. Uostalom, kako bez njih? Sada ćemo reći o nekoliko mogućih opcija za takmičenja.

Dakle, momačko veče - takmičenja za mladu:

  • Ovako zanimljivo takmičenje "Negativne osobine voljene osobe." Mlada, kao i svi ostali učesnici, dobijaju komad papira i olovku. Za određeno vrijeme morate upisati sve negativne osobine voljene osobe. To može biti bilo šta, od čarapa razbacanih po cijeloj kući do njegovih stalnih kašnjenja na poslu. U isto vrijeme, mlada bi trebala imati vremena da napiše više od svih nedostataka. U suprotnom gubi - tada njene devojke imaju pravo da naplate od nje ispunjenje svoje želje.
  • smiješna takmičenja za djevojačke večeri
    smiješna takmičenja za djevojačke večeri

    Ni u kom slučaju ne treba zaboraviti da je momačko veče- To je momačko veče. Takmičenja na njemu trebaju biti izuzetno zabavna i zanimljiva. Dakle, drugi test za mladu je sljedeći: "Ako vaš muž …". Suština je da mlada mora biti dobro pripremljena za sve životne peripetije koje je čekaju nakon udaje. Deveruše napišu frazu "Ako vaš muž …" na komad papira i dopunjuju je sopstvenim izumima. Na primjer, "Ako vaš muž voli vašu majku više od vas?". I mlada mora odgovoriti kako će postupiti u ovom slučaju.

  • Treće takmičenje trebalo bi da pokaže koliko mlada poznaje svog izabranika. Njene devojke bi trebalo unapred da pitaju mladoženja o njegovim strastima: koju boju voli, njegov omiljeni fudbalski tim i tako dalje. Na momačkoj večeri ponovo pitaju isto, ali već sa mladom za njenog budućeg muža. Za svaki pogrešan odgovor možete smisliti zanimljivu kaznu.

Međutim, na događaju kao što je momačko veče, takmičenja ne bi trebalo da budu samo za mladu, već i za sve ostale. Dakle, momačko veče - takmičenja za sve:

  • takmičenja za momačko veče za mladu
    takmičenja za momačko veče za mladu

    Smešno takmičenje "Pepeljuga". Sigurno se apsolutno svi sjećaju ove bajke. U ovom slučaju, svi učesnici dobijaju cipele koje treba da isprobaju. Međutim, to ne bi trebalo da budu obične ženske cipele. Kao cipele možete koristiti muške cipele, galoše, dječje čizme i tako dalje. Da bi u potpunosti potvrdila svoju titulu Pepeljuge, pobjednica mora plesati u takvim cipelama.

  • Da razveselite svoje devojke, možete tokom večerineprimjetno im stavljati zanimljive male bilješke sa komplimentima. Posebno je lijepo ako su to poetski komplimenti. Lijepo je tražiti vlažne maramice u torbici i tamo pronaći tako smiješnu želju.

Općenito, na takvom događaju kao što je djevojačko veče, možete koristiti razna takmičenja. Njihova glavna suština je da su veseli, razigrani i bezopasni. Ne bih želio da nekome kvarim raspoloženje na ovako divnoj večeri.

Preporučuje se: