Mašina za piling je nezamjenjiv uređaj

Mašina za piling je nezamjenjiv uređaj
Mašina za piling je nezamjenjiv uređaj
Anonim

Kako je lijepo imati kvalitetan predmet koji dugo izgleda nov! Ali najčešće pletenina brzo gubi svoj oblik i na njima se formiraju kalemovi. Ovo dolazi kao veoma neprijatno iznenađenje. Stvar više ne izgleda novo, a vama je neugodno da je nosite.

Najčešće pate od pojave peleta rukava i bokova. To je zbog činjenice da pletenina ima mekanu hrpu. Također je utvrđeno da što je više prirodnog materijala u tkanini, to će predmet biti manje sklon nagomilavanju. Najbolje je da neprirodnih dodataka kao što su poliester, likra, spandeks i elastan, dizajnirani da pomognu stvarima da ne izgube svoj izgled i oblik, bude oko 5-10%. Ako je stvar napravljena uglavnom od akrila ili mješavine akrila i vune, peleti se ne mogu izbjeći. Otpornija na piling je mješavina akrila i pamuka.

Moher i angora su najproblematičniji. Ali to nije zato što je sam materijal loš, već zato što je najčešće lažna ili nekvalitetna sirovina. Ako je angorka prava, a vunene stvari visokog kvaliteta, onda mnogo godina kada se nose neće bitiproblemi.

Mašina za uklanjanje peleta
Mašina za uklanjanje peleta

Ali čak i da se problem ipak pojavio, na sreću, proizvođači su se pobrinuli za to i izmislili specijalnu mašinu koja se brzo i lako nosi sa neestetskim kalemovima. Mašina za uklanjanje peleta radi na principu električnog brijača. Ima mrežicu sa mnogo malih rupa. Svaki od njih ima zaoštrene ivice. Peleti padaju u ove rupe, a brzo rotirajući nož na poleđini mreže ih odsiječe.

Mašina za skidanje peleta sa odeće
Mašina za skidanje peleta sa odeće

Ali to ne znači da je svaka mašina za piling prava za vas. Na primjer, kvalitet izrade ili cijena različitih modela može se značajno razlikovati. Da, i dimenzije mogu odgovarati jednom kupcu, ali ne i drugom. Usput, veličina rupa na rešetki može se pokazati vrlo malom, tako da veliki kalemovi ne mogu pasti u njih i, prema tome, ne biti odrezani i nastaviti kvariti izgled. Ili se peleti mogu zaglaviti između mrežice i noža, tako da morate stalno rastavljati mašinu i čistiti je.

Da bi vaša mašina za piling odeće bila srećna dugo vremena, nemojte juriti za jeftinim modelima. Obično su lošeg kvaliteta i nemarno sastavljeni. Na takvim modelima mogu postojati zarezi koji se lijepe za tkaninu i kvare je. Osim toga, metal od kojeg su napravljeni mreža i nož vjerovatno će biti lošeg kvaliteta i brzo će se tupiti. I mašina neće dugo trajati.

Mašina za uklanjanje peleta
Mašina za uklanjanje peleta

Obratite pažnju na to kako se svi detalji uklapaju,da li je dizajn mašine pogodan i da li postoji garantni rok. Na dobrim modelima, garantni rok bi trebao biti najmanje godinu dana. Također, veličina bi trebala biti optimalna. Ako je mašina za piling mala, površina za hvatanje peleta će takođe biti mala i biće potrebno dosta vremena za rad na stvari. Ako je mašina za piling veoma velika, nezgodno je rukovati, ruka će se umoriti, a briga o izgledu će se pretvoriti u težak rad.

Dostatna veličina bi trebala biti prozirna posuda za sakupljanje peleta. Mašina ne radi s punim kontejnerom, tako da će se morati periodično čistiti. Koliko često ćete morati da radite ovu proceduru zavisi od vašeg izbora.

Konačno, mašina za piling može biti napajana iz mreže, AA baterije ili ima ugrađenu bateriju. Najbolje je da mašina radi na dvije AA baterije. Ali, generalno, ovo je lična stvar. Sretna kupovina!

Preporučuje se: