Odlučili ste ugraditi pećnice? Koji odabrati

Odlučili ste ugraditi pećnice? Koji odabrati
Odlučili ste ugraditi pećnice? Koji odabrati
Anonim

Popularnost ugradbenih aparata je uglavnom zbog uštede prostora u kuhinji.

Ugradne pećnice
Ugradne pećnice

Govoreći o pećnicama, vrijedi napomenuti da mnogim domaćicama njihova lokacija na udaljenosti od poda olakšava život. To pomaže da se izbjegnu brojna savijanja leđa tokom procesa kuhanja. Postoje dvije vrste peći: električne i plinske. Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Što se tiče proizvođača, ima ih puno. Cijene se također razlikuju. Ukratko, ima mnogo toga za izabrati. Nemojte sami instalirati pećnice, bolje je to povjeriti profesionalcima. Ali prvo stvari. Gotovo svi ormarići su standardne veličine. Kuhinjski namještaj je napravljen s njima na umu. Stoga, ne treba da brinete da kabinet neće stati.

Materijal za izradu peći

Većina potrošača preferira pećnice od nehrđajućeg čelika.

zanussi pećnice
zanussi pećnice

Dobro peru, ne hrđaju. Samo na njima su kapljicevode. To se rješava brisanjem površine suhom krpom. Nehrđajući čelik se ne smije savijati u svim smjerovima. Ovo govori o njenom lošem kvalitetu.

Plinski ormani

Ugradnja peći na plin je teža od električnih. Takve modele biraju ljudi koji su direktno povezani s kuhanjem. Često moraju peći razna jela. U smislu uštede novca, ugradnja peći na plin je korisna. Uostalom, ovo gorivo je jeftinije od struje. S druge strane, takve pećnice se više zagrijavaju, odajući toplinu kuhinjskom namještaju, ručkama pećnice. Ovo uznemiruje domaćice i čini ih zabrinutim.

Ugradna pećnica
Ugradna pećnica

Električni ormarići nemaju isti efekat. Zanussi pećnice su prilično česte. Njihov izbor je prilično širok. Po cijeni su u sredini. Recenzije su uglavnom pozitivne. Ako se odlučite za ugradnju peći na plin, tada biste trebali znati osnovne kriterije za njihov odabir. Gorionik svakako mora imati oblik potkovice. Rupe na njemu treba da budu česte. Osim toga, prednje staklo mora biti kaljeno kako bi se spriječilo pucanje.

Električni ormari

U osnovi, ove pećnice su skuplje od plinskih peći. Ali oni imaju niz prednosti. Važno je da se ne zagreju. Upravljanje je vrlo zgodno. Odabir postavke temperature nije težak. Osim toga, hrana se brže kuha, pečena sa svih strana. Bolje je ugraditi električne pećnice za ljude koji povremeno peku jelo, ali ne često. Prije svega zato što će operacija biti skuplja. Ali ako to ne uradišsu ograničeni u sredstvima, onda ovaj problem nije relevantan. Usput, čak i u električnoj pećnici možete ispeći kruh. To je moguće zahvaljujući funkciji "konvekcije". Što se tiče ujednačenosti pečenja hrane, dno može izgorjeti u plinskoj pećnici, ali to se neće dogoditi s električnom pećnicom.

Postavljanje pećnice

Ovaj posao je najbolje povjeriti osobi koja se razumije u plin i struju. Samo stručnjak može ugraditi pećnicu, poštujući sve sigurnosne zahtjeve. Ovo će vam uštedjeti nepotrebne brige.

Preporučuje se: